نوعی از جهان بینی دارای خطا

نوعی از جهان بینی دارای خطا

 

خاطرم هست که خانواده به کرات به من می‌گفتند که کتاب‌های دینی و پیام آوران آسمانی در رابطه با آینده زیاد سخن گفته‌اند که بشر و علم حاصل از آن، اکنون پرده از این واقعیت‌های کنونی که در گذشته توهم بوده است از میان برمی‌دارند؛ به عنوان مثال درباره پیش بینی تاثیر و کشف نفت در آینده توسط یکی از این انسان‌ها (اطلاع از شخص مرجع ندرام) و جدا بودن دو دریا و هفت طبقه آسمانی که البته تلسکوپ جیمزوب (به گمانم تلسکوب‌های بعد از آن) موفق به کشف حتی یکی از آن طبقات نشده است (البته با در نظر نگرفتن بعد معنوی و متافیزیکی انسان)، البته همین موارد در دیگر ادیان هم قابل جست و جو هست و خواهد بود، مردمانی که برای در امان ماندن از خشم خدایان، باید گوشت قربانی و هدیه و نذر به معبد تقدیم می‌کردند و میلیون‌ها نفری که اکنون در سراسر دنیا برای درمان و بهبودی و بازیابی سلامتی خود دست به دامان حرز و دعا می‌شوند و به سراغ شفاهای معنوی می‌روند.

تیم‌های آفریقایی که با کمک جادوی voodoo در پی آن‌اند بر تکنیک‌های فوتبال در دنیای واقعی مسلط شوند. نسبت دادن باد و باران و طوفان و خسوف و کسوف به خدایان اساطیری آنهایی که تصمیم می‌گرفتند چه زمانی باران ببارد و چه زمانی خشک‌سالی شود. کشتی گرفتن حضرت یعقوب با خداوند در تورات. به گردش درآوردن سیارات توسط فرشتگان (کتاب The Character of Physical Law از ریچارد فاینمن).

حتی اکنون که بارها شنیده شده سخنان افرادی را که پشت تریبون های بسیاری به بیان عباراتی چون نوعی رفتار اجتماعی و شخصی، عامل خشکسالی بوده یا زلزله ربطی به فعال شدن گسل‌ها نداشته و بلکه به‌ خاطر گناهان مردم مناطق زلزله زده نازل شده است.

در دنیایی که علم و روش علمی ، فیله Philae ربات کاوشگر آژانس فضایی اروپا را در فاصله‌ای حدود ۵۰۰ میلیون کیلومتر دور از زمین بر روی سطح دنباله‌دار ۶۷P فرود می آورد، در همین دنیایی که در آن، کشور زلزله خیز ژاپن، با بکارگیری سیستم‌های پیشرفته مهندسی زلزله و ضربه گیرهای هیدرولیکی و نظایر آن خسارات زلزله را به حداقل می‌رساند صحبت از امضای تفاهم‌نامه با مدرسه‌های دینی برای کاهش بلایای طبیعی هم شنیده می‌شود.

 

علم بسیاری از این تعابیر را رد کرده و خواهد کرد اما اعتقاد به ندانستن و دانستن دیگری که خیال است، همیشه خواهد بود و از ما پیشی می‌گیرد (البته تا زمان اثبات دلیل پیدایش همه چیز)، به گمانم همیشه افرادی خواهند بود که در مقابل آگاهی قرار می‌گیرند.

 

امثال این موارد زیاد است و در این نوشته نمی‌گنجد و خارج از حوصله حال من است اما دلیل این اتفاق و انگیزه من برای تایپ کردن، این اطلاعیه بود که مبلقان و مبشران دینی (مراجع تقلید) سعی در منع سرویس مکالمه تصویری داشتند.

حال چگونه می‌شود که این انسان‌ها معتقد به چیزی باشند که یکی از شاخصه‌های آن پیش بینی درست آینده است (دانستن چیز هایی که دیگران نمی‌دانند یا بهتر بگویم نمی‌توانند بدانند) اما آینده‌ای که اکنون دارای منافع بسیاری برای بشریت است را منع کنند؟

شاید بگوییم انسان گاهی اشتباه می‌کند اما این را می‌دانم که من هم انسان‌ام، من هم می‌توانم با خرد و اگاهی از خود و از امور خود و وابسته به دیگران برای خود تصمیم بگیریم، بدون نیاز به دیگری که همانند من است و اشتباه می‌کند. من نمی‌توانم همه چیز را بدانم اما می‌توانم برای دانستنش تلاش کنم، تلاشی بدون سوءگیری.

البته عبارت نقل قول از دوستی که بیان کرد “خوب و بد دستگاه اخلاقی است که ادیان بوجود آورنده آن هستند” را می‌شود در این جا آورد که ابزار ماهیت خوب و بد، یا بهتر بگویم هیچ چیز ندارد و این دیدگاه و نگرش ما از نتیجه حاصلۀ یک رخداد است که بوجود آورنده آن است، نتیجه‌ای که از آن اطلاع ندارم و گمان می‌کنم داشته باشد و یا من اطلاع دارم و این من، منِ آگاه از همه چیز نیست (نمی‌تواند باشد).

 

می‌دانم که خانواده من از این اطلاعیه، آگاهی ندارند اما اکنون نظاره‌گر آنم که در هفته‌ای که گذشت می‌توانم در حالی که در سفرند و کیلومتر‌ها با من فاصله دارند آن‌ها را ببینم و می‌دانم قطعا از امکان انجام این کار خرسندند، بیش از عدم وجود این امکان.

 

 

 

 

پی‌نوشت 1: این متن را منِ اکنونم نوشته است، قطعا این من سرشار از نقص است و این متن حاوی اشتباه بسیاری است اما این جا جایی‌ست که دیدگاه خودِ حالم را بیان می‌کنم؛ منِ آینده و تمام دوران‌های بعد از لحضۀ حالم دارای نقص است اما میزان آن یکی نیست اما همیشه بی‌نهایت باقی می‌ماند، بینهایتی کوچک‌تر از بی‌نهایت پیشین.

پی‌نوشت 2: تعدادی لینک در زیر آورده شده که می‌تواند مورد توجه واقع شود.

لینک‌ها:
لینک 1
لینک 2
لینک 3

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *